«Βόμβα» Λαγκάρντ: Δεν ξέρω αν θα υλοποιήσει αυτά που συμφωνήσαμε ο Βαρουφάκης

0

«Φωτιές» ανάβει στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και τη διαπραγμάτευση  η επικεφαλής του ΔΝΤ, καθώς προέβη σε μια δήλωση βόμβα.
Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε με νόημα πως ανησυχεί για το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει αυτά που συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα στο ραντεβού που είχαν στην Ουάσινγκτον.
«Είμαι ανήσυχη για το αν το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΔΝΤ σε χθεσινή της συνέντευξη στο PBSBNewsHour.

Το συνταξιοδοτικό δεν είναι βιώσιμο
Παράλληλα, η Κριστίν Λαγκάρντ ξεκαθάρισε ότι ζητάει παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το συνταξιοδοτικό, τονίζοντας ότι δεν είναι βιώσιμο.
«Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί» ήταν τα λόγια της Διευθύντριας του Ταμείου.
Επιπλέον, η Γαλλίδα πολιτικός άφησε σαφείς αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι «υποχώρησαν» μπροστά στις συντεχνίες.
Η Κριστίν Λαγκάρντ έφερε και ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, το μητρικό γάλα.
«Το μητρικό γάλα πωλούνταν μόνο μέσω φαρμακείων. Το προσπαθήσαμε, απελευθερώσαμε την αγορά και οι τιμές έπεσαν. Μετά, όμως, επιστρέψαμε στην προηγούμενη κατάσταση και πωλείται πάλι μόνο στα φαρμακεία».
Σήμερα η κα Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η κυβέρνηση  πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της.
Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο του Grexit, ενώ αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.
«Πιστεύω ότι η κατάσταση θα είναι τρομερή για τους Έλληνες. Επίσης, τα τείχη προστασίας, η τραπεζική ένωση, η δυνατή δημοσιονομική ένωση, έχουν φέρει την Ευρωζώνη σε πιο ισχυρή θέση απ’ ότι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων η επικεφαλής του ΔΝΤ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Διαβάστε & δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη της Christine Lagarde στο PBSBNewsHour πατώντας ΕΔΩ

Share.

Comments are closed.