Η Μελίνα Μερκούρη στο ρόλο της Μαρίας Μαγδαληνής

0

Είναι κοινά παραδεκτό ότι η Μελίνα υπήρξε η μοναδική ξανθιά Μαγδαληνή της ιστορίας του παγκόσμιου κινηματογράφου!
Για τους περισσότερους από εμάς, όμως, το πρόσωπο της Μαρίας Μαγδαληνής είναι συνδεδεμένο με αυτό της Μόνικα Μπελούτσι, η οποία την υποδύθηκε στην ταινία του Μελ Γκίμπσον, «Τα Πάθη του Ιησού».
Φυσικά στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου έχουν υπάρξει πολλές γυναίκες ηθοποιοί, οι οποίες υποδύθηκαν το ρόλο αυτής της παρεξηγημένης Αγίας, που συμβολίζει την αμαρτία και την εξιλέωση μαζί. Όμως μόνο μία ήταν ξανθιά, μόνο μία ήταν η Μελίνα.
Η Μελίνα υποδύθηκε το ρόλο «Μαρίας Μαγδαληνής» στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» («Celui qui doit mourir»), ένα τολμηρό φιλμ του Ζιλ Ντασέν που ήταν υποψήφιο για βραβείο καλύτερης ταινίας στις Κάννες το 1957.
Το σενάριο της ταινίας είχε γράψει ο ίδιος ο Ζιλ Ντασέν πάνω στο τολμηρό έργο του Νίκου Καζαντζάκη με θέμα μια αλληγορική αναπαράσταση των Παθών σε ένα χωριό της Κρήτης το 1920.

Δείτε πώς η σαγηνευτική Μελίνα Μερκούρη υποδύθηκε τη Μαρία Μαγδαληνή στην πρώτη συνεργασία της με τον Ζιλ Ντασέν. Η ταινία έχει διάρκεια (02:02:45)

Share.

Comments are closed.