Χωρίς τέλος η λίστα με τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους

0

Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να φτάνουν στο γραφείο του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πρόκειται για υποθέσεις επίορκων δημοσίων υπαλλήλων που αφορούν κατάχρηση χρημάτων, πλαστογραφία ακόμη και ομαδικό βιασμό, αποπλάνηση αλλά και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση!

Ο καθηγητής έφαγε τα λεφτά των μαθητών
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός καθηγητή που «έφαγε» τα λεφτά που μάζευαν οι μαθητές του για σχολική εκδρομή!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελένης Λαζάρου στο Mega, οι μαθητές της τρίτης τάξης επαγγελματικού λυκείου από την Κρήτη κατάφεραν να μαζέψουν 700 ευρώ για την πολυήμερη εκδρομή τους τα οποία και  εμπιστεύτηκαν  σε έναν καθηγητή τους. Μόνο που εκείνος τα έβαλε στην τσέπη του και δεν τα έδινε πίσω όταν τα ζήτησαν οι μαθητές και οι γονείς τους. Ο συγκεκριμένος καθηγητής δεν εξαπάτησε μόνο τους μαθητές αλλά παριστάνοντας τον εισαγωγέα αυτοκινήτων έπαιρνε προκαταβολές που δεν επέστρεφε.

Ποινές «χάδι» σε επίορκους
Οι ιστορίες των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων δεν έχουν τέλος και σε αρκετές περιπτώσεις οι ποινές που επιβάλλονται είναι χάδια γι’ αυτό ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης κατέθεσε μια σειρά ενστάσεων ζητώντας από τα πειθαρχικά να δουν ξανά τις υποθέσεις.
1. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δημοτικού υπαλλήλου ο όποιος πήρε 1500 ευρώ από πολίτη για να του διευθετήσει ανεξόφλητο λογαριασμό της ΔΕΗ, αλλά τα έβαλε στην τσέπη του. Ο δήμαρχος τον έβγαλε λαδί.
2. Ανταποκριτής του ΟΓΑ που συνέταξε ψευδείς βεβαιώσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για πολίτη που έλαβε από τον ΟΓΑ έξοδα νοσηλείας χωρίς καν να είναι ασφαλισμένος στον οργανισμό: η ποινική δικαιοσύνη τον τιμώρησε με φυλάκιση 3 ετών αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο τον απάλλαξε.
3. Εφοριακός εξέδιδε επ’ αμοιβή πάνω από 120 φορολογικές ενημερότητες χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις  και τιμωρήθηκε με πρόστιμο αποδοχών 10 μηνών
4. Υπάλληλος δήμου υπεύθυνή για τα οικονομικά των αθλητικών προγραμμάτων έπαιρνε τις συνδρομές των δημοτών χωρίς να κόβει αποδείξεις κι έτσι δημιούργησε έλλειμμα 355.000 ευρώ -τιμωρήθηκε με προσωρινή παύση 12 μηνών

Ομαδικός βιασμός και αποπλάνηση ανηλίκων
Με αμείωτο ρυθμό φθάνουν στο γραφείο του γενικού επιθεωρητή και ποινικές υποθέσεις δημοσίων υπάλληλων ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ πριν από λίγες μέρες κοινοποιήθηκε η υπόθεσε διοικητικού υπάλληλου ΑΕΙ ο οποίος κατηγορείται για ομαδικό βιασμό.
Σε άλλες περιπτώσεις ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για υποθέσεις, αποπλάνησης ανηλίκων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση αλλά και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας  από δημοτικούς υπάλληλους.
Ακόμα μια περίπτωση διαφθοράς αποτελεί σωφρονιστικός υπάλληλος που διώχθηκε ποινικά για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, εκβίαση και παθητική δωροδοκία.

Share.

Comments are closed.