Έφτασαν έξω από τη Δαμασκό οι τζιχαντιστές του ISIS

0

Οι τζιχαντιστές προελαύνουν προς τη Δαμασκό, και ήδη έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Συρίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την έδρα του προέδρου Άσαντ
Σφοδρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των τζιχαντιστών και Παλαιστίνιων μαχητών, που αντιτίθενται στο καθεστώς Άσαντ, και κάποιων Σύρων αντικαθεστωτικών.
Μαρτυρίες κάνουν λόγο για απαγωγές, αποκεφαλισμούς και μαζικές δολοφονίες Παλαιστίνιων από τους τζιχαντιστές. Εκατοντάδες πρόσφυγες κατάφεραν, χθες, να εγκαταλείψουν, τον καταυλισμό, λένε ακτιβιστές, όμως χιλιάδες άλλοι έχουν ταμπουρωθεί στα σπίτια τους, χωρίς νερό και φαγητό.
Στη βορειοανατολική Συρία, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν μια χριστιανική εκκλησία 80 ετών και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.
Ισλαμιστές αντάρτες άφησαν ελεύθερους τους περίπου 300 Κούρδους που είχαν απαχθεί στη Συρία, ανακοίνωσε κούρδος αξιωματούχος.
Ο Ναουάφ Χαλίλ, εκπρόσωπος του Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) είπε στο πρακτορείο Reuters ότι «οι άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι από τις ισλαμικές ένοπλες ομάδες που τους κρατούσαν».
Νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι περίπου 300 Κούρδοι, οι οποίοι επέβαιναν σε πέντε λεωφορεία και σε ένα βανάκι κι έρχονταν από την κουρδική κοινότητα Αφρίν, απήχθησαν σε οδόφραγμα ισλαμιστών ανταρτών ενώ πήγαιναν στο Χαλέπι για να πάρουν τους μισθούς τους.

Share.

Comments are closed.