«ΟΧΙ» από FIFA και UEFA στον Κοντονή για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

0

«Ζητήσαμε βοήθεια από την FIFA και την UEFA» δήλωσε ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής αμέσως μετά τη συνάντηση εργασίας που είχε με τους εκπροσώπους της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Τι θα πει αυτό; Θα πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να κάνει τα δικά του και στον αθλητισμό, χωρίς να λογαριάζει τις συνέπειες, αλλά προσδοκώντας στη βοήθεια της FIFA και της UEFA.
Όμως είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ανάγκη την FIFA και την UEFA αν πράγματι θέλει να προχωρήσει σε τομές, σε ρήξεις και ανατροπές. Καμία διεθνής αρχή δεν θα τον εμποδίζει σε κάθε ουσιαστική πολιτική παρέμβαση.
Με μια κουβέντα, ο Κοντονής Σταύρος είπε ότι στην Ελλάδα έχουμε προβλήματα, ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο και για να παράξουμε αποτέλεσμα ζητάμε εσείς ως διεθνείς ομοσπονδίες σας  ζητάμε να παραμερίσετε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ώστε να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.
Όμως αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει γιατί η θέση των διεθνών ποδοσφαιρικών θεσμών είναι ξεκάθαρη. Κάνε ό, τι θες, κύριε υπουργέ, με την αλητεία των γηπέδων, βάλε στη φυλακή όσους χούλιγκαν μπορείς, όμως στα καθαρώς ποδοσφαιρικά ζητήματα το κράτος, το κάθε κράτος είναι στην απ’ έξω. Εμείς, ως FIFA και ως UEFA αναγνωρίζουμε ως εκπρόσωπο της Ελλάδας μόνο την ΕΠΟ.
Εφόσον από την πλευρά της FIFA όσο και από την πλευρά της UEFA, εκφράστηκαν διαφωνίες για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που θέλει να φέρει προς ψήφιση ο Σταύρος Κοντονής τότε να είστε βέβαιοι ότι λόγω αυτοδιοίκητου θα γίνει ό,τι λένε οι Ομοσπονδίες.
Ενημερωτικά να πούμε ότι οι σπουδαιότερες διαφωνίες είναι:
α) υπάρχει διαφωνία για την τιμωρία των ΠΑΕ αλλά και
β) για το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ
όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο, κάτω από το οποίο λειτουργούν όλες οι χώρες μέλη της FIFA και της UEFA.
Επομένως κ. Υπουργέ δεν μπορείς να προχωρήσεις.

Share.

Comments are closed.