Η «κόντρα» στο Υπουργείο Παιδείας καλά κρατεί – Δεν είναι καλό το κλίμα μεταξύ Α. Μπαλτά και Τ. Κουράκη

0

Η «κόντρα» που είχαμε  ζήσει μεταξύ Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Πανάρετου είναι ανάλογη με την κόντρα που βιώνουμε σήμερα στον 3ο όροφο του υπουργείου Παιδείας  μεταξύ του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά και Αναπληρωτή Τάσου Κουράκη .
Αυτό γίνεται φανερό και από το γεγονός ότι καθυστερεί η ανακοίνωση των ονομάτων των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης για την οποία κύκλοι του υπουργείου αναφέρουν ότι θα ξεκαθαρίσει την άλλη εβδομάδα.

Την Τετάρτη θα γίνει ευρεία σύσκεψη
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς θα συγκαλέσει για την Τετάρτη ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του στην οποία θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημ. Χασάπης, ο Αναπληρωτής Γενικού Γραμματέα Χρ. Πιλάλης και οι επικεφαλείς των ομάδων εργασίας που συνέταξαν τις προτάσεις για τις αλλαγές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να ενταχθούν στο Πολυνομοσχέδιο.

Η σύσκεψη αυτή θα είναι καθοριστική:

  1. Για τα 13 πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, και,
  2. Για τη διαδικασία επιλογής των Διευθυντών Σχολείων.

Πάντως μέχρι σήμερα Παρασκευή δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν τελικά η επιλογή των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης θα γίνει με κομματικά ή αξιοκρατικά κριτήρια και όλα θα ξεκαθαρίσουν τη Δευτέρα ή την Τρίτη στη σύσκεψη μεταξύ του κ. Μπαλτά και του κ. Τάσου Κουράκη
Στο γραφείο του κ. Κουράκη εξακολουθούν να θεωρούν ότι στις θέσεις αυτές θα πρέπει να είναι πρόσωπα έμπιστα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.
Αντίθετα στο γραφείο του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά θεωρούν ότι η επιλογή θα πρέπει να γίνει αξιοκρατικά. Άλλωστε ο κ. Μπαλτάς το υποστήριξε και δημοσίως: «Είναι καθαρή κρυστάλλινη από την πρώτη στιγμή η θέση. Δεν υπάρχουν κομματικά κριτήρια σε τέτοιου τύπου διαδικασίες. Υπάρχουν σύμφωνα με τους νόμους και στο πλαίσιο αυτών των νόμων, αξιολογήσεις όσο το δυνατόν αντικειμενικές στα περιθώρια που αφήσει ο νόμος πάντα. Αυτό είναι θέση αρχής. Δεν υποχωρούμε . Δεν έχουμε κανένα λόγο να διορίσουμε ανθρώπους που είναι στο ΣΥΡΙΖΑ».

Share.

Comments are closed.