Πώς αντιμετωπίζουν τα ξένα ΜΜΕ τις εκδηλώσεις για την 25 Μαρτίου

0

Από το πρωί της Τετάρτης τα ξένα ΜΜΕ καλύπτουν τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου άλλοτε με επικριτικό τόνο και άλλοτε με ειρωνικό και τούτο γιατί ενώ η Ελλάδα από τη μια μεριά αναζητά εναγωνίως χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις από την άλλη ξοδεύει ασύστολα για «άρτον και Θεάματα». Χαρακτηριστικά παρασιάζουμε τις περιπτώσεις του Bloomberg αλλά και του Hugo Dixon από το πρακτορείο reuters

Bloomberg: Οι δανειστές συζητούν για τη μοίρα της Ελλάδας κι εκείνη χορεύει και κάνει παρελάσεις
Το Bloomberg έγραψε χαρακτηριστικά πως ενώ οι διεθνείς πιστωτές συσκέπτονται για τη μοίρα της Ελλάδας, οι Έλληνες χορεύουν και κάνουν παρελάσεις. Παράλληλα, στο εν λόγω δημοσίευμα, διερωτάται για το κόστος αυτών των εκδηλώσεων τη στιγμή που η κυβέρνηση ψάχνει χρήματα για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Οι Έλληνες γιορτάζουν

«Ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, μιας από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μειώσει τις παρελάσεις για να κατεβάσει το κόστος, ωστόσο τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν και το κόστος σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας θα φτάσει στις 500.000 ευρώ», αναφέρει το άρθρο.

Η πληρωμή μισθών και συντάξεων

Είναι δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει να πληρώσει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και συντάξεις έως το τέλος Μαρτίου, κάτι που δεν είναι τόσο εύκολο. Αυτές οι υποχρεώσεις σε συνδυασμό με τα ελάχιστα έσοδα από φόρους, οδήγησαν σε εκτροχιασμό από τους στόχους του προϋπολογισμού περίπου στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ (κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους) και σε εξάντληση των ταμειακών αποθεμάτων.
Μέσα σε αυτό το δεσμευτικό πλαίσιο, το υπουργείο Άμυνας και η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνουν χορούς στο Σύνταγμα, μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. Και μπορεί οι μουσικοί να μην πληρωθούν, ωστόσο το υπουργείο Άμυνας αρνείται να κοστολογήσει το όλο θέαμα, αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Bloomberg στα αγγλικά πατώντας ΕΔΩ

Ειρωνικό tweet του Hugo Dixon για το πώς γιορτάζουν οι αριστεροί και οι εθνικιστές την 25η Μαρτίου
Απόλυτα ειρωνικό ήταν το tweet του δημοσιογράφου του Reuters, Ούγκο Ντίξον που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια ενδεικτική φωτογραφία από την παρέλαση (τανκ εν μέση οδώ) με χρωματική αποτύπωση που θυμίζει… άλλες εποχές.
Το σχόλιό του, όμως, είναι ακόμη πιο δηκτικό. Γράφει χαρακτηριστικά: «Κάπως έτσι γιορτάζουν οι ριζοσπάστες αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ και οι εθνικιστές των Ανεξάρτητων Ελλήνων την Ημέρα Ανεξαρτησίας».dixon

Share.

Comments are closed.