Παρουσιάζεται το «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο»

0

Παρουσιάζεται σήμερα, Παρασκευή, σε ημερίδα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Πρόγραμμα (ΟΠΣ) και η διαδικτυακή πύλη του έργου «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο».
Το «Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο» αποτελεί βασική προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς συνιστά την πρώτη οργανωμένη, ενιαία, συστηματική και διαρκώς επικαιροποιούμενη ψηφιακή καταγραφή και τεκμηρίωση των Δημοσίων Ακινήτων που διαχειρίζεται το υπουργείο αλλά και των μνημείων, αρχαιολογικών χώρων και ιστορικών τόπων, χαρτογραφώντας το καθεστώς προστασίας τους που διέπει το σύνολο της επικράτειας.
Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, καθώς και η σχετική διαδικτυακή πύλη, δημιουργήθηκαν από ένωση εταιρειών πληροφορικής υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα και η διαδικτυακή πύλη αποτελούν δύο εργαλεία τα οποία θα συνδράμουν καθοριστικά τόσο το έργο των υπηρεσιών του υπουργείου όσο και την εξυπηρέτηση- πληροφόρηση του πολίτη και θα καταστούν βασικό εργαλείο στην εποχή της ηλεκτρονικής διοίκησης-διακυβέρνησης, καθώς και της απλοποίησης των διοικητικών διαδικασιών και της μείωσης του γραφειοκρατικού βάρους.
Εκτός της αναλυτικής παρουσίασης τους από την ένωση των αναδόχων εταιρειών, στο πλαίσιο της ημερίδας θα υπάρξουν εισηγήσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ, προκειμένου να σημειωθεί αλλά και να εξηγηθεί η χρηστικότητά και η χρησιμότητα των δύο εργαλείων στην καθημερινή διοικητική πρακτική.

Share.

Comments are closed.