Δηλητήριο από δυο ξένα ΜΜΕ για «κλόουν» και «ψόφια άλογα»

0

Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ, χάρη στην ανικανότητα των κλόουν που την κυβερνούν σχολιάζει το MarketWatch. Reuters: Σα να ιππεύεις νεκρό άλογο, η Ελλάδa γραφουν τα δυο ξένα ΜΜΕ κάνοντας φανερό ότι το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Ελλάδα, εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης.

Ο Matthew Lynn από το οικονομικό site MarkerWatch
Η Ελλάδα μπορεί να βγει από το ευρώ, χάρη στην ανικανότητα των κλόουν που την κυβερνούν
, αυτό τονίζει σε νέο καυστικό άρθρο του ο Matthew Lynn στο MarkerWatch, οικονομικό site το οποίο ανήκει στον όμιλο του Dow Jones.
Ο Lynn επισημαίνει ότι είναι δύο άνδρες που δεν θα ήθελες το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα να εξαρτάται από αυτούς, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει.
Όπως σημειώνεται για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάνη Βαρουφάκη, οι δύο άνδρες που είναι επιφορτισμένοι με τη διαχείριση της ελληνικής οικονομίας έχουν… διασκεδάσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι όποιος τους ακολουθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απολαμβάνει τη διαμάχη που έχουν ξεκινήσει.
Ωστόσο, ο Lynn επισημαίνει ότι είναι δύο άνδρες που δεν θα ήθελες το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα να εξαρτάται από αυτούς, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει.
Η οικονομία της Ευρωζώνης παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και η θέση σε εφαρμογή του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναμένεται να προσθέσει σε αυτήν την αλλαγή του σκηνικού.
Το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η Ελλάδα, τονίζεται και επισημαίνεται ότι παραμένει σε κίνδυνο εξαιτίας της ανικανότητας της ελληνικής κυβέρνησης.
Κανένα από τα ανώτερα στελέχη της δεν έχει εμπειρία στη διοίκηση ή είχε εξασκήσει οποιαδήποτε σοβαρή δουλειά, κάτι που αρχίζει να γίνεται εμφανές.
Ένα «Grexident», όπως ονομάζεται μια έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, κάτι που θα είχε άγνωστες συνέπειες για τη σταθερότητα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Βαρουφάκης, δερμάτινο μπουφάν, Paris Match, Esuire
Δεν είναι παράξενο που ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, με το δερμάτινο μπουφάν του, έχει ονομαστεί «ροκ σταρ», τονίζει ο αρθρογράφος και προσθέτει ότι το κακό είναι ότι έχει αρχίσει να συμπεριφέρεται ως τέτοιος, αναφερόμενος στη φωτογράφισή του στο Paris Match, αλλά και στην ελληνική έκδοση του Esquire καθώς και στο θέμα που έχει προκύψει με το βίντεο το οποίο τον δείχνει να κάνει μια απρεπή χειρονομία απευθυνόμενος στη Γερμανία.
Ωστόσο, όπως σημειώνει, και ο έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι πολύ καλύτερος, κάνοντας λόγο για παιδαριώδες ξέσπασμα όταν νωρίτερα τον Μάρτιο σε ομιλία του κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν έχει καταβάλει τις γερμανικές αποζημιώσεις από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Reuters: Είναι σα να «ιππεύεις ένα νεκρό άλογο»
Στο ίδιο μήκος και το Reuters που κάνει λόγο για οργή των εταίρων μετά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη στο Eurogroup. «Για πολλούς η τηλεδιάσκεψη αυτό το απόγευμα ήταν κάτι σαν την τελευταία σταγόνα», ανέφερε στο πρακτορείο Ευρωπαίος αξιωματούχος περιγράφοντας την ενόχληση των χωρών της ευρωζώνης από τη στάση της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Δυο πηγές υποστήριξαν ότι ένας από τους αξιωματούχους που συμμετείχε στη σύντομη τηλεδιάσκεψη (κράτησε 45 λεπτά), δήλωσε πως η ελληνική άρνηση να δώσει ενημέρωση στους πιστωτές ήταν σαν να «ιππεύεις ένα νεκρό άλογο». Ο ίδιος είπε ότι οι συζητήσεις δεν καταλήγουν πουθενά.

Share.

Comments are closed.