O Υπουργός Παιδείας, οι μπανάνες «ΝΤΟΛ» και η ύπνωση κάποιων

0

«Η αποδοχή τους προγράμματος της εταιρίας ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε να διανείμει δωρεάν μπανάνες, ήταν μεγάλη, καθώς αγκαλιάστηκε από ένα μεγάλο ποσοστό σχολείων, δασκάλων, γονέων και φυσικά των ίδιων των παιδιών.»
Τη δήλωση αυτή έκανε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ύστερα από σχετική ερώτηση Βουλευτών, ενώ υπογράμμισε τα εξής:
-Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα.
-Μέσω του προγράμματος γίνεται παράλληλα διανομή εντύπων ψυχαγωγικού και ενημερωτικού περιεχομένου.

Το πρόγραμμα
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε προς όλες τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ενημερώνει ότι:
Α. H εταιρία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε., με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης προς τους Έλληνες Καταναλωτές , προτίθεται να υλοποιήσει για τέταρτη συνεχή χρονιά κατά το σχολικό έτους 2014-2015, ένα πρόγραμμα διατροφής στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία της χώρας.
Β. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής; αξίας των φρούτων στ«; ηλικίες 6-12 ετών, όπου αυτά είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα.
Γ. Το πρόγραμμα αυτό υλοποιήθηκε με επιτυχία τκ; προηγούμενες σχολικές χρονιές στις σχολικές; Μονάδες Π. Ε της χώρας.
Δ. Μέσω του προγράμματος θα γίνεται παράλληλα, δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων.
Ε. Τα φρούτα που θα διανεμηθούν στους μαθητές; δεν πρέπει να φέρουν σε κανένα σημείο τους το εμπορικό σήμα της εν λόγω εταιρίας. Αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση
Ζ. Επιπροσθέτως σας ενημερώνουμε ότι, η ανωτέρω εταιρία, ευαισθητοποιημένη από τις ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές Συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο, προτίθεται να προβεί στην αποστολή φρούτων σε οικογένειες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, προκειμένου να συμβάλει στην κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών.
Η. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι καθώς; και οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων όπως μεριμνήσουν για την ενημέρωση των μαθητών στο πλαίσιο του μαθήματος; της; Ευέλικτης Ζώνης; για τα οφέλη της καθημερινής κατανάλωσης; φρούτων και κατ’ επέκταση, στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών, με στόχο την υιοθέτηση της υγιεινής; διατροφής.

Πρέπει οι Διευθυντές να πάρουν τη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων
Θ. Επειδή το πρόγραμμα περιλαμβάνει διανομή μπανάνας  η κατανάλωση της οποία  αντενδείκνυται σε ορισμένα; πληθυσμιακές  ομάδες, οι Διευθυντές; των σχολείων, να ενημερώνουν την προηγούμενη μέρα εγγράφως τους γονείς και κηδεμόνες , ζητώντας την συγκατάθεσή τους για την κατανάλωση του συγκεκριμένου φρούτου από τους μαθητές

Επίλογος
Κλείνοντας το ρεπορτάζ θα θέλαμε να ρωτήσουμε όλους αυτούς που στο παρελθόν «διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους» και κατήγγειλαν τον κάθε εκπαιδευτικό ή όποια σχολική μονάδα τολμούσε να ζητήσει τη βοήθεια κάποιου ιδιώτη για να υλοποιήσει εγκεκριμένο από το Σύλλογο Διδασκόντων εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη λογική ότι έβαζαν τους χορηγούς στα σχολεία. Η εταιρεία ΝΤΟΛ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. μήπως είναι δημόσιο; Πού είναι οι αντιδράσεις του παρελθόντος; Νέες εποχές νέα ήθη!!! Τι άλλο θα δούμε;

Share.

Comments are closed.