Κουτσούμπας – KKE: Μεγάλη κοροϊδία το τέλος της τρόικα

0

Ένα νέο Μνημόνιο θα ακολουθήσει την τετράμηνη συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μίλησε, υπό βροχή, σε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την τετράμηνη συμφωνία που υπέγραψε και τάχθηκε υπέρ της άμεσης κατάργησης όλων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ, και υπέρ της ρήξης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
«Βέβαια, «ο κόσμος το ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι». Ποιο; Ότι δεν θέλουν να τη φέρουν στη Βουλή τη συμφωνία γιατί ξέρουν ότι θα χρειαστεί να σηκώσουν το χέρι και να ψηφίσουν μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για να πουν ΝΑΙ στην παράταση της συμφωνίας- μνημονίου. Το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ», των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τώρα θα συναντηθεί με το «ΝΑΙ σε ΟΛΑ» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κουτσούμπας για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έφερε στη Βουλή τη συμφωνία που υπέγραψε και πρόσθεσε:«Η επέκταση της δανειακής σύμβασης, που συμφώνησε η κυβέρνηση, σημαίνει και επέκταση του μνημονίου κι αυτό δεν άλλαξε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «τα βρήκε σκούρα» στη λεγομένη διαπραγμάτευση με τους εταίρους του. Δανειακή σύμβαση και μνημόνιο είναι ένα και το αυτό, το μνημόνιο απλά εξειδικεύει τα μέτρα της δανειακής σύμβασης. Αυτό υποστήριζε κάποτε και ο κ. Τσίπρας».
«Πραγματική απαλλαγή από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων, όπως προβλέπει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ και όχι ενίσχυσή τους με νέα λίστα μεταρρυθμίσεων. Σημαίνει ανάκτηση των απωλειών για το λαό, σε ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι «κοροϊδεύει» τον ελληνικό λαό λέγοντας: «Αποτελεί μέγιστη κοροϊδία να λέει ο κ. Τσίπρας πως η κυβέρνησή του «μετέτρεψε σε πολιτική πράξη την απαλλαγή από τα μνημόνια και ότι μάλιστα τη «νομιμοποίησε» στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και στα ευρωπαϊκά όργανα, την κατέστησε αντικείμενο αναμέτρησης και διαπραγμάτευσης»!!! Καλά κουφάθηκαν ή κάνουν πως κουφάθηκαν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ και δεν ακούνε τι λένε αυτά τα ευρωπαϊκά όργανα; Ο ίδιος ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας υπενθυμίζει ότι η δανειακή σύμβαση προϋποθέτει την τήρηση των δεσμεύσεων του μνημονίου, το οποίο δεν έχει ημερομηνία λήξης. Με λίγα λόγια παράταση της δανειακής σύμβασης σημαίνει παράταση – τήρηση του μνημονίου! Είναι μεγάλη κοροϊδία να λένε πως «πετύχαμε το τέλος της τρόικα», ενώ την ίδια ώρα θα συναντιούνται με τα τεχνικά κλιμάκια σε Βρυξέλλες και Αθήνα για να προχωρήσει η αξιολόγηση. Τα κυβερνητικά επιτελεία δεν συνδιαλέγονται τελικά μόνο με τα αφεντικά την Κομισιόν, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ, αλλά και με τους τεχνοκράτες υπαλλήλους της τρόικα και στις Βρυξέλλες και στην Αθήνα. Στους ήδη ανεξόφλητους λογαριασμούς από τους δεκάδες εφαρμοστικούς νόμους τώρα θα προστεθεί και ο νέος λογαριασμός από τη νέα συμφωνία. Μπορεί απ’ έξω να μην γράφει «e-mail Χαρδούβελη», αλλά «λίστα Βαρουφάκη», αλλά θα ‘ναι παραφουσκωμένος, χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας».
Για την κυβέρνηση είπε ότι προχώρησε σε «εσωτερικό δανεισμό», σημειώνοντας ότι «έβαλε χέρι στα λεφτά του λαού, γιατί λεφτά του λαού είναι ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή σε φορείς του δημοσίου, ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, δήμους, λεφτά για να καλυφτεί μέρος των αναγκών του». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα τα χαρακτηρίσει σε λίγο «δανεικά κι αγύριστα», γι αυτό κάλεσε τον λαό να πει: «Κάτω τα χέρια απ’ τους μισθούς, τις συντάξεις, τις αγροτικές επιδοτήσεις…, κάτω τα χέρια από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους. Αρκετά ματώσαμε, να πληρώσει η πλουτοκρατία».
Αναφερόμενος στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε: «Αυτός που μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό είναι ο πρόεδρος της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι και οι συν αυτώ, τους οποίους εκθείαζε προεκλογικά ο κ. Τσίπρας θεωρώντας μάλιστα ότι αμφισβητούν τη «μερκελική ΕΕ».»
Σχετικά με τη συζήτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ή δημοψηφίσματος, αν οδηγηθούν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις, είπε ότι αυτή στοχεύει στο να «ρίξει το μπαλάκι» στον λαό και παρατήρησε: «Η θέληση να απαλλαγούμε από τα μνημόνια μπορεί να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο όταν πούμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους, στηρίζοντας την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή. Γι’ αυτό και ο αγώνας μας πρέπει να γράψει στην προμετωπίδα του: ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους στην Ελλάδα, με το λαό πραγματικά στην εξουσία».

Share.

Comments are closed.