Παραιτήθηκε ο πιο επιτυχημένος Διοικητής Νοσοκομείου της Χώρας

0

Την παραίτησή του υπέβαλλε στον Υπουργό Υγείας ο Διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος. Ο κ. Μπέζος με μία λιτή και ξεκάθαρη χθεσινή δήλωσή του ώρα μας κάνει γνωστό ότι έθεσε σήμερα την παραίτησή του στη διάθεση του Υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή.
Σύμφωνα με την δήλωση του Γ. Μπέζου η κίνηση αυτή έρχεται -αποκλειστικά και μόνο – ως αυτονόητη συνέπεια, στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας προς τους Διοικητές της χώρας να του υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Χαρακτηριστικά τονίζει: «ύστερα από το κάλεσμα του Υπουργού Υγείας, η συνείδησή μου επιβάλλει την υποβολή σ’ αυτόν της παραίτησης μου. Υστερόβουλες λογικές, κατοχύρωσης δικαστικών αξιώσεων αποζημίωσης, ποτέ δεν συμβάδισαν με το πλαίσιο αρχών και λειτουργίας μου».
Είναι γνωστό, ότι το τελευταίο διάστημα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναζητά τρόπο, ώστε να προχωρήσει σε αλλαγές στους Διοικητές των Νοσοκομείων, χωρίς ταυτόχρονα το Ελληνικό Δημόσιο να επιβαρυνθεί με εκατομμύρια ευρώ ως δικαστική αποζημίωση αυτών. Και αυτό διότι οι συμβάσεις σε όλους σχεδόν τους Διοικητές, λήγουν σε 2 χρόνια και «προστατεύονται» από το Ν. 4052/12.
Για αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πλειοψηφία των Διοικητών δεν πρόκειται να υποβάλλει παραιτήσεις προσβλέποντας σε κάποια παχυλή αποζημίωση.
Ο διοικητής του Γ.Ν Μεσσηνίας Γιώργος Μπέζος, φαίνεται όμως ότι δεν ασπάζεται αυτή τη λογική και για αυτό υπέβαλλε την παραίτησή του. Μία ακόμη κίνηση από πλευράς του που χαρακτηρίζει την ποιότητα του ανδρός.

Αναλυτικά η δήλωση έχει ως εξής:
“Πριν από λίγες ημέρες ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής δημοσιοποίησε την πολιτική του απόφαση, οι διοικητές των νοσοκομείων της χώρας να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.
Ύστερα από αυτό, με πρωτοβουλία μου  συναντήθηκα σήμερα μαζί του, τον ενημέρωσα για τα θέματα Υγείας στο Νομό Μεσσηνίας και έθεσα  στη διάθεσή του την παραίτησή μου.
Αυτό μου επέβαλλε η συνείδησή και η ευθύνη μου απέναντι στο κάλεσμα της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Υστερόβουλες λογικές κατοχύρωσης δικαστικών αξιώσεων αποζημίωσης  ποτέ δεν συμβάδισαν με το πλαίσιο αρχών και λειτουργίας μου».

Αντί επιλόγου
Πάντως, εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τονίσουμε ότι σπανίζουν τέτοιοι Άνθρωποι σήμερα στο χώρο της δημόσιας Υγείας, αλλά και του δημοσίου συνολικά.
Επειδή παρακολουθούμε χρόνια την δουλειά του, θεωρούμε ότι ο Γ. Μπέζος είναι κυριολεκτικά ένας εργάτης της Υγείας, που έχει καταφέρει να επιτελέσει αξιοζήλευτο έργο στο Νομό.
Για αυτό και πάντα λέγαμε χαριτολογώντας «το Μπέζο και τα μάτια μας».
Υπό αυτή λοιπόν την έννοια και σύμφωνα με την εικόνα που έχει όλη η Μεσσηνιακή κοινωνία για το Γ. Μπέζο θεωρούμε ότι αποτελεί συλλογική απαίτηση η συνέχιση της δημιουργικής πορείας των τελευταίων ετών στην Υγεία στο Νομό Μεσσηνίας.
Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτό οι ιθύνοντες και ειδικά ο Υπουργός Π. Κουρουμπλής.

Share.

Comments are closed.