Αριστερή Πλατφόρμα: Σφίγγουν τη θηλιά γύρω απ’ το λαιμό της Ελλάδας

0

Απαιτούν εδώ και τώρα υποταγή και προειδοποιούν : καμιά εκταμίευση χωρίς «μεταρρυθμίσεις» – απορρυθμίσεις. Μονόδρομος για την Ελλάδα η ανυπακοή και η ρήξη
Όπως αποδείχθηκε και στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι δανειστές της χώρας όχι μόνο δεν υποχωρούν αλλά αντίθετα εντείνουν τις πιέσεις και τους εκβιασμούς, προκειμένου να υποκύψει η κυβέρνηση και να εφαρμόσει μέχρι κεραίας το νεο-μνημονιακό πακέτο απορρυθμίσεων.
Παράλληλα, απαιτούν σε κάθε περίπτωση να μην ακυρωθούν οι «μεταρρυθμίσεις» – απορρυθμίσεις που προώθησαν και εφάρμοσαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβέρνησης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών προθύμων.
Την ίδια ώρα, οι «νεοαποικοκράτες» των Βρυξελλών και ο ίδιος ο Σόιμπλε, αναφερόμενοι  στο πρώτο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχθούν «μονομερείς ενέργειες», δηλαδή μέτρα που θα ανακουφίζουν τον ελληνικό λαό, αξιώνοντας ανάλογες διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά.
Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις Βαρουφάκη μετά το eurogroup, οι οποίες, με την επιφύλαξη ότι απεδόθησαν σωστά, κάνουν λόγο για αποφυγή από την Ελλάδα μονομερών ενεργειών.
Στην αποψινή συνεδρίαση, οι δανειστές της χώρας ξεκαθάρισαν ότι καμία εκταμίευση δεν θα γίνει για την Ελλάδα χωρίς συμφωνία επί του συνολικού πακέτου των μεταρρυθμίσεων και χωρίς έναρξη της εφαρμογής του, εντείνοντας τις πιέσεις που απειλούν με οικονομικό στραγγαλισμό τη χώρα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και ένα σχέδιο χρονοδιαγράμματος που ήρθε στη δημοσιότητα, το οποίο είναι ασφυκτικό και προβλέπει την απόλυτη συμμόρφωση με τις δεσμεύσεις των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και έχει στόχο να εγκλωβίσει την ελληνική κυβέρνηση και να την οδηγήσει στην πλήρη συνθηκολόγηση.
Ποιος τα λέει όλα αυτά; Μα, το επίσημο site της Αριστερής Πλατφόρμας του Παν. Λαφαζάνη, το iskra.gr. Τελικά, ρε σύντροφοι, θα μας τρελάνετε εντελώς; Το χθεσινό eurogroup ήταν επιτυχία, όπως διατείνεται η κυβέρνηση, το άλλο μισό του ΣΥΡΙΖΑ, ή αποτυχία και απορρύθμιση, όπως διατείνεστε εσείς;

Share.

Comments are closed.