Τρία εκατομμύρια ευρώ από Μαρινάκη για Μουσείο Ολυμπιακού

0

Το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει, ως δώρο, στον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη δημιουργία νέου, διπλάσιου από το υπάρχον, μουσείο των «ερυθρολεύκων», με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ιστορικού συλλόγου.

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε το επετειακό έμβλημα του συλλόγου με αφορμή τα 90ά γενέθλια από την ίδρυσή του.

«Ο ενδοξότερος σύλλογος της Ελλάδας συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής. Δεν είναι τυχαίο πως είναι Θρύλος, δεν είναι τυχαίο που τον υποστηρίζει η μισή Ελλάδα», ήταν τα λόγια με τα οποία άνοιξε την εκδήλωση ο αρχηγός Γιάννης Μανιάτης.

Ακολούθησε η παρουσίαση του νέου σήματος, το οποίο θα υπάρχει στις εμφανίσεις των «ερυθρολεύκων» τη νέα αγωνιστική περίοδο. «Αυτό το λογότυπο θα ακολουθεί πλέον τον σύλλογο. Νομίζω ότι θα το έχει πλέον και ο Ερασιτέχνης και η ΚΑΕ. Η οικογένεια είναι μία, το αίμα δεν αλλάζει και είναι ερυθρόλευκο. Το λογότυπο έχει σχεδιαστεί από τη Digital Media του Ολυμπιακού», τόνισε ο διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κώστας Καραπαπάς.

Στο περιθώριο της παρουσίασης, ο σύμβουλος στρατηγικής της διοίκησης της ομάδας, Κριστιάν Καρεμπέ, γνωστοποίησε ότι ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, θα διαθέσει 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία νέου μουσείου του Ολυμπιακού.

«Σήμερα είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του Θρύλου. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό το σύλλογο γιατί πριν τον Μανιάτη και πριν τον Καρεμπέ υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που έκαναν πολλά κατορθώματα για το σύλλογο. Νιώθω πολύ υπερήφανος αλλά ταυτόχρονα νιώθω και πολύ μικρός σε σχέση με αυτά που έχει πετύχει ο σύλλογος αυτά τα 90 χρόνια».

«Θέλω να ανακοινώσω πως ο πρόεδρός μας για να τιμήσει αυτή τη επέτειο σκέφτηκε έναν τρόπο για να προσφέρει κάτι. Αποφάσισε να δωρίσει ο ίδιος περισσότερα από 3.000.000 ευρώ για τη δημιουργία του νέου μουσείου του Ολυμπιακού που θα είναι διαφορετικό από το σημερινό, θα είναι διπλάσιο σε μέγεθος σε σχέση με το σημερινό, για να διαδοθεί η ιστορία του Ολυμπιακού».

Ο κ. Καραπαπάς πρόσθεσε: «Το μουσείο του Ολυμπιακού θα γίνει στον ίδιο χώρο αλλά θα είναι πολύ μεγαλύτερο, η επέκταση θα γίνει προς την πλευρά του ΣΕΦ. Πιστεύω θα είναι τουριστικός προορισμός για όσους έρχονται στον Αθήνα και στον Πειραιά. Θα είναι μία τεράστια παρακαταθήκη».

Share.

Comments are closed.