Δήλωση βόμβα: Ο Δραγασάκης και όχι ο Βαρουφάκης κάνει πια τις διαπραγματεύσεις»

0

Μια δήλωση-βόμβα έκανε, προσερχόμενος στο Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα ηγείται των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους πιστωτές της, αντί του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, δήλωσε ο Νούναν το απόγευμα της Δευτέρας στους δημοσιογράφους.
«Ενημερώθηκα ότι σήμερα οι θεσμοί θα είχαν μια συνάντηση με τις ελληνικές αρχές και μου είπαν ότι η Ελλάδα έχει αποφασίσει ότι η ομάδα που θα είναι υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις θα βρίσκεται στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Άρα έχει γίνει σημαντική τεχνική πρόοδος» είπε επί λέξει ο ιρλανδός ΥΠΟΙΚ.
Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έκανε δηλώσεις εισερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη για το ελληνικό οικονομικό επιτελείο και πιθανότατα αφορά τη δυσαρέσκεια των δανειστών προς το πρόσωπο του Γιάνη Βαρουφάκη.
Πάντως, ο ιρλανδός ΥΠΟΙΚ άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για ειλημμένη απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης.

Εκπρόσωπος κυβέρνησης: Το διαψεύδουμε απολύτως
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο iefimerida διέψευσε κατηγορηματικά αυτή την εξέλιξη.
«Διαψεύδουμε απολύτως, ο Βαρουφάκης θα είναι επικεφαλής. Είπε κάτι ο ιρλανδός ΥΠΟΙΚ, δεν ξέρουμε καν από πού προέρχεται» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Δραγασάκης: Ο Βαρουφάκης επικεφαλής

Σε προσωπική διάψευση προέβη και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.
«Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης» δήλωσε.
Ωστόσο, ο ιρλανδός ΥΠΟΙΚ δεν είπε για την παρουσία Βαρουφάκη στο Eurogroup αλλά ότι ο κ. Δραγασάκης θα τεθει επικεφαλής των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν.

Share.

Comments are closed.