Θεοδωράκης: Τα πράγματα είναι ανησυχητικά για τη χώρα

0

Την ανησυχία του εξέφρασε για την κατάσταση της χώρας ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφερε
«Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό για τα ταξίδια. Του είπα ότι τα πράγματα για εμένα είναι ανησυχητικά και πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των εταίρων μας. Αντίστοιχα ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε για τις αποφάσεις του το επόμενο διάστημα και ειδικά για τις προτάσεις που θα κάνουμε την Δευτέρα στο Eurogroup. Μιλήσαμε για αυτές τις έξι μεταρρυθμίσεις που μελετούν. Ανταλλάξαμε απόψεις και νομίζω ήταν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που βοηθάει λίγο και εμείς να κατανοήσουμε και η κυβέρνηση να καταλάβει ότι υπάρχουν μεταρρυθμιστικές προτάσεις που μπορούν να ενταχθούν στην πρότασή της προς τους εταίρους μας».

Τι είπε για Ντράγκι και Κύπρο
Ανεξαρτήτως του τι συνέβη στην Κύπρο νομίζω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα για τη χώρα. Όταν λέμε είναι δύσκολα δεν σημαίνει ότι δεν παλεύονται, πρέπει να παλευθούν. Πρέπει η απόφαση του Eurogroup να είναι μια απόφαση σεβαστή και από τους εταίρους μας και να μην κάνουν πίσω όπως και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε πίσω βέβαια και να πάμε σε μεταρρυθμίσεις. Με οδηγό, δηλαδή, την απόφαση του Eurogroup να πάμε τα πράγματα μπροστά γιατί υπάρχουν και δυνάμεις στην Ευρώπη που θέλουν να πάνε τα πράγματα πίσω από την απόφαση του Eurogroup.

Είστε πιο αισιόδοξος ή λιγότερο μετά τη συνάντηση;
Ο πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους υπουργούς του να υπάρξουν τη Δευτέρα σοβαρές και συγκεκριμένες προσπάθεις μεταρρυθμίσεων. Ελπίζω να είναι όντως έτσι. Περιμένουμε βέβαια να δούμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και εμείς.

Θα πείσουν αυτές οι προτάσεις των μεταρρυθμίσεων;
Είπα στον πρωθυπουργό και συμφώνησε γιατί το ξέρει ότι δεν είναι πια η εποχή για μεγάλα λόγια και πολλές δηλώσεις.Ειναι η εποχή των συγκεκριμένων λύσεων, των συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων. Εμείς σαν Ποτάμι έχουμε πει ότι υπάρχει μια αμηχανία από την πλευρά της κυβέρνησης. Οτι δίνουμε τίτλους αλλά δεν δίνουμε περιεχόμενο, συμφώνησε και ο πρωθυπουργός ότι ήταν λίγο το χρονικό διάστημα αλλά από εδώ και πέρα θα υπάρχει περισσότερη ουσία και περισσότερο περιεχόμενο.

Τι δήλωσε για την Κωνσταντοπούλου περί εγκυρότητας νόμων που έχουν περάσει με την απουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής;
Είπαμε προς την κα Κωνσταντοπούλου, μιλώντας και με κάποιους επιφανείς συνταγματολόγους της χώρας, ότι εκτός από την Πρόεδρο της Βουλής υπάρχουν και άλλοι αρμόδιοι να κρίνουν την συνταγματικότητα των νόμων και θα πρέπει ο καθένας να περιοριστεί στον ρόλο του και να μην νομίζει ότι είναι για όλες τις λύσεις.

Share.

Comments are closed.