Δημ. Μπράτης: δεν έχει ξανασυμβεί να μένουν εκπαιδευτικοί απλήρωτοι

0

Ο αιρετός των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας Δημ. Μπράτης, με ανάρτησή του στο facebook, καταγγέλλει τη στάση του υπουργείου του σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με τη μη καταβολή των χρημάτων σε 7000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Επίσης καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού του λέγοντας χαρακτηριστικά «Οι εκφοβισμοί δεν με πτόησαν ποτέ, ούτε με πτοούν.»

Διαβάστε την ολόκληρη την ανακοίνωση του Δημ. Μπράτης

Αυτό που συνέβη χθες με το ζήτημα της μη καταβολής των χρημάτων των αναπληρωτών ,στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ, δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά.
Ύστερα από αγωνιώδη ερωτήματά σας απευθύνθηκα στην αρμόδια Δνση του υπουργείου ( ΕΔΥΕ) της οποίας ο προϊστάμενος με ενημέρωσε ότι δεν έχουν ακόμη εκταμιευθεί τα χρήματα από το υπουργείο Ανάπτυξης γι αυτό και δεν μπορούν να πληρωθούν οι συνάδελφοι. Το ίδιο μου είπε και σήμερα το πρωί υπάλληλος του ίδιου γραφείου.
Σήμερα, επίσης, έμαθα ότι για το ίδιο θέμα είχε ρωτήσει στο υπουργείο, πριν λίγες μέρες, και ο πρόεδρος του Συλλόγου “Δελμούζος” της Αττικής ,Σάββας Σεχίδης και του είχαν δώσει την ίδια απάντηση .Είχε βγάλει μάλιστα και σχετική ανακοίνωση. Σημειωτέον ο κ.Βαλιάντζας -εξαιρετικός υπάλληλος-πάντα με ενημερώνει θεσμικά, όταν το ζητώ ως αιρετός, για θέματα της αρμοδιότητάς του, όπως έγινε και χθες.
Στη συνέχεια δέχθηκα τηλεφώνημα από τον Δντή του γραφείου του κ. Κουράκη-συνάδελφο Χρήστο Πιλάλη- πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όλα τα χρήματα υπάρχουν, κι ότι μόλις δημοσιευθεί ο διορισμός του ΓΓ σε ΦΕΚ θα πληρωθούν οι συνάδελφοι. Καλοπροαίρετα, όπως πάντα, έκανα αμέσως τη σχετική ανάρτηση για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι.
Ο ίδιος όμως, παρά την ανάρτηση που έκανα, έδωσε συνέντευξη σε ιστοσελίδα όπου χαρακτήριζε “κακόβουλες” τις φήμες ,όπως τις ονόμαζε, για μη εκταμίευση των χρημάτων από το υπουργείο Ανάπτυξης. Γι όλα αυτά ενημέρωσα και χθες και σήμερα, τόσο το ΔΣ της ΔΟΕ, όσο και την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ που εξέδωσαν ανακοινώσεις για το θέμα.
Στη σημερινή συνάντηση με τη ΔΟΕ, η οποία έθεσε πρώτο το θέμα της μη πληρωμής, όπως προκύπτει από την ενημέρωση μελών του ΔΣ ,η ηγεσία του υπουργείου παραδέχθηκε ότι για 7000 αναπληρωτές δεν έχει γίνει ακόμα εκταμίευση των χρημάτων από το Ανάπτυξης και για τους υπόλοιπους 7000 εκκρεμεί η υπογραφή του ΓΓ… επιβεβαίωσε δηλ. τα όσα έγραψα χθες… τις “κακόβουλες” φήμες δηλαδή.
Προφανώς, όλα αυτά λίγο ενδιαφέρουν τους συναδέλφους που ακόμη παραμένουν απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Δείχνει ,όμως, μια στάση και συμπεριφορά που δεν θέλω να τη χαρακτηρίσω αυτή τη στιγμή. Το θέμα είναι πότε θα πληρωθούν οι συνάδελφοι και δυστυχώς σ αυτό ούτε σήμερα δεν δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση … μακάρι να γίνει ως την Παρασκευή που “λογικά αναμένεται να γίνει”, όπως ανακοίνωσαν.
Συνάδελφοι και για το συγκεκριμένο θέμα, όπως κάνω για όλα τα θέματα που σας αφορούν, προσπάθησα να σας ενημερώσω υπεύθυνα και έγκυρα ,χωρίς καμιά σκοπιμότητα. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω ως αιρετός. Να υπηρετώ την αλήθεια και μόνο αυτήν .Αυτή την εντολή έχω από σας. Οι εκφοβισμοί δεν με πτόησαν ποτέ, ούτε με πτοούν. Αντί να απολογηθούν που παραμένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι ,ζητούν και τα ρέστα… ε όχι!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Share.

Comments are closed.