Σε επτά λεπτά οι κλέφτες ρήμαξαν το ανάκτορο του Φοντενεμπλό

0

Κλέφτες εισέβαλαν στο ανάκτορο του Φοντενεμπλό και έκλεψαν 15 κινέζικα έργα τέχνης και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών, η ληστεία στο Κινέζικο Μουσείο της Αυτοκράτειρας, το οποίο βρίσκεται στο ανάκτορο, τελείωσε μέσα σε επτά μόλις λεπτά.
Ανάμεσα στα αντικείμενα που εκλάπησαν ήταν ένα αντίγραφο στέμματος του βασιλιά του Σιάμ, το οποίο είχε δοθεί ως δώρο στον Ναπολέοντα Γ’ το 1861.
Αξιωματούχοι του ανακτόρου χαρακτήρισαν τα αντικείμενα που εκλάπησαν ως «ανεκτίμητης αξίας».
«Ήταν ανάμεσα στα πιο όμορφα αντικείμενα του Μουσείου» είπε ο διευθυντής του ανακτόρου, Ζαν Φρανσουά Ερμπέρ.
«Πιστεύουμε ότι (οι ληστές) ήταν αποφασισμένοι, γνώριζαν ακριβώς τι έψαχναν και έδρασαν με πολύ επαγγελματικό τρόπο» είπε.
Το γαλλικό υπουργείο Πολιτισμού χαρακτηρίζει το Μουσείο ως ένα από τα πιο ασφαλή μέρη του ανακτόρου και τονίζει ότι διέθετε κάμερες ασφαλείας και συναγερμούς.

Το Ανάκτορο Φονταινεμπλώ
Το Φονταινεμπλώ είναι ιστορική πόλη της Γαλλίας, στα προάστια του Παρισιού, περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιoανατολικά από την πόλη του φωτός.
Βρίσκεται στην καρδιά του ομώνυμου δάσους, περίπου 4 χλμ. από τον ποταμό Σηκουάνα, όπου και υπάρχει και το περίφημο ιστορικό ανάκτορο Φονταινεμπλώ.
Το ανάκτορο το οποίο αποτελούσε άλλοτε βασιλική κατοικία, (είναι το μόνο Βασιλικό ανάκτορο το οποίο είχε κατοικηθεί συνεχώς για επτά αιώνες), σήμερα είναι εθνικό μουσείο, πέριξ του οποίου και αναπτύχθηκε η ομώνυμη πόλη.
Στο Ανάκτορο Φονταινεμπλώ κατοίκησε για ένα διάστημα και ο Ναπολέων Βοναπάρτης. Είναι γνωστό κυρίως για το εσωτερικό του διάκοσμο από την εποχή της Αναγέννησης και τα πολυάριθμα έργα τέχνης. Ανακηρύχθηκε το 1981 από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Share.

Comments are closed.