Δημ. Κοδέλας: O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσεται κατά της κατάργησης των βουλευτικών αυτοκινήτων

0

κυβέρνησης για κατάργηση των βουλευτικών αυτοκινήτων και άλλων προνομίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ενοχλημένοι κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που συγκάλεσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην οποία εξέφρασαν αυτή τη δυσαρέσκειά τους, τονίζοντας μάλιστα ότι το αυτοκίνητο είναι εργαλείο δουλειάς.

Ένας εκ των βουλευτών του που εξέφρασαν ανοικτά την αντίθεσή τους με την κατάργηση του βουλευτικού αυτοκινήτου είναι ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Κοδέλας.

κοδελας1Ειδικότερα, χρήστης του facebook τον ρώτησε εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για την αντίθεση βουλευτών στη πρόθεση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να μειώσει τον στόλο των βουλευτικών αυτοκινήτων.

Για να πάρει την απάντηση:

«Επειδή είμαι από αυτούς που στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο δεν είχα πάρει αυτοκίνητο στην αρχή αλλά ύστερα από μερικούς μήνες και όταν είδα ότι το δικό μου είχε αρχίσει να διαλύεται ζήτησα, νομίζω πως δεν είναι τόσο απλό ζήτημα. Εξοικονόμηση μπορεί να γίνει αν ελεγχθούν οι συμβάσεις που κλείνονται με τις εταιρίες leasing καθώς και αν επιλεγούν μικρότερα και φθηνότερα αυτοκίνητα. Η βουλευτική ιδιότητα δεν πρέπει να εξασφαλίζει σε κανέναν όρους να ζει πολυτελώς και μακριά από τον μέσο πολίτη και από την άλλη δεν πρέπει να είναι προνόμιο αυτών που έχουν χρήματα».

Μετά από μηνύματα χρηστών που ανέδρασαν στην απάντηση, ο κ. Κοδέλας επανήλθε με το εξής σχόλιο:

«Αγαπητοί φίλοι, κι εγώ στη δουλειά μου και στα χωράφια μου με το δικό μου αυτοκίνητο πήγαινα και θα πηγαίνω. Και δε με ενοχλούσε ότι η Βουλή παραχωρούσε στους βουλευτές αυτοκίνητο για τη θητεία τους, με ενοχλούσε το ότι έδινε κάτι πολυτελή αυτοκίνητα που μαζί με τις συνοδείες αστυνομικών δημιουργούσαν μια εικόνα προυχόντων. Μη γινόμαστε ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στο αλεύρι. Να σας θυμίσω ότι πολύ κοντά μας μέχρι και αντιδήμαρχοι μετακινούνται εντός δήμου με δημόσια αυτοκίνητα. Υπάρχουν νομίζω άλλα βουλευτικά προνόμια που πρέπει να καταργηθούν και είναι τα σημαντικά τα οποία έχω αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση. Σε αυτό που λέει ο Γιώργος να προσθέσω πως όσες δουλειές προϋποθέτουν συνεχή ταξίδια σε άλλους νομούς και εντός νομού παραχωρούν και αυτοκίνητο».

Share.

Comments are closed.