Βερολίνο: Η Ελλάδα δεν αποφασίζει μόνη της για ιδιωτικοποιήσεις

0

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν μπορεί να αποφασίσει μόνη της να καθυστερήσει ή να σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ πρόσθεσε πως είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητηθεί ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης.
Ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενες καθυστερήσεις των σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα ο εκπρόσωπος, ο Μάρτιν Γέγκερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Εάν η Ελλάδα έχει τέτοια πρόθεση, αυτό θα πρέπει να συμφωνηθεί με στενή συνεργασία με την τρόικα».
«Είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς για να συζητήσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα στήριξης» πρόσθεσε ο Γέγκερ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας ότι κάθε προσπάθεια να τεθεί ζήτημα απομείωσης του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σε λαθεμένη κατεύθυνση και ακατανόητη».
Νωρίτερα ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαίωνε πως «ούτε ένα ευρώ βοήθειας» δεν θα δοθεί στην Ελλάδα, όσο η χώρα δεν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εταίρων της, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης.
«Ούτε ένα ευρώ δεν θα δοθεί, πριν η Ελλάδα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» υποσχέθηκε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο δημόσιο περιφερειακό ραδιοσταθμό SWR. «Αν εκπληρώσουν (τις δεσμεύσεις τους), τότε θα μπορέσουν να λάβουν τις δόσεις που απομένουν» επέμεινε και πρόσθεσε: «Και αν δεν τις εκπληρώσουν, οι δόσεις δεν θα καταβληθούν».

Ο Λαφαζάνης: Δεν θα γίνει καμία ιδιωτικοποίηση-Δεν πωλείται τίποτα
Απορρίπτει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις, που απέστειλε στους δανειστές η κυβέρνηση, επιμένοντας πως δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στον τομέα της ενέργειας.
«Καμία ιδιωτικοποίηση δεν πρόκειται να γίνει στην ενέργεια, ούτε στη ΔΕΗ, ούτε στη ΔΕΠΑ, ούτε στα ΕΛΠΕ. Επαναλαμβάνω ότι έχω μέχρι σήμερα πει,» είπε στα «ΝΕΑ» ο κ. Λαφαζάνης, απαντώντας στο ερώτημα για το αν η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι εν εξελίξει διαγωνισμοί αφορά και την ενέργεια.
Εξάλλου κληθείς να σχολιάσει το σημείο του κειμένου Βαρουφάκη ότι, «οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να σεβαστούν τη διαδικασία όσων διαγωνισμών βρίσκονται σε εξέλιξη», ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ξεκαθαρίζει  εκ νέου πως καμία ενεργειακή επιχείρηση δεν πρόκειται να πουληθεί, καμία αποκρατικοποίηση στο τομέα ευθύνης του δεν πρόκειται να περπατήσει.

Share.

Comments are closed.