Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του ΠτΔ

0

Ήταν εμφανές το μούδιασμα μεταξύ των βουλευτών και των συνεργατών τους, μόλις ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας ανακοίνωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που δεν μπόρεσε να καλύψει ούτε και το τυπικό χειροκρότημα πολλών, αλλά και του Παναγιώτη Λαφαζάνη
Συνεργάτες του πρωθυπουργού, όπως και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, τόνιζαν ότι στόχος της κυβέρνησης εξαρχής ήταν η κοινωνική πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου να αντικατοπτριστεί πολιτικά και κοινοβουλευτικά, με την εκλογή με ευρεία πλειοψηφία και συναίνεση ενός ΠτΔ με 180 βουλευτές.
Μάλιστα σημείωναν ότι η υποψηφιότητα Παυλόπουλου είχε αποφασιστεί εδώ και μέρες, τονίζοντας παράλληλα με νόημα ότι ο Ζ.Κ. Γιούνκερ δεν ενεπλάκη ποτέ στο θέμα της επιλογής του ΠτΔ, ακόμα και στο ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Δ. Αβραμόπουλου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξούν ότι θα επιτευχθεί ο στόχος των 180 βουλευτών και εκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου από την πρώτη ψηφοφορία. Το δεδομένο αυτό πρέπει να θεωρείται απολύτως φυσιολογικό μετά τη στάση που πήρε η ΝΔ υπέρ της υποψηφιότητας Παυλόπουλου.
Άλλωστε η κυβερνητική πλειοψηφία αριθμεί 162 βουλευτές και με δεδομένη τη στήριξη και της ΝΔ που διαθέτει 76 βουλευτές τότε ο αριθμός των βουλευτών που θα ψηφίσουν τον κ. Παυλόπουλο αθροιστικά φτάνει στους 238 βουλευτές και ο ΠτΔ εκλέγεται από την πρώτη ψηφοφορία.
Να σημειωθεί ότι έτερος υποψήφιος για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα Νίκος Αλιβιζάτος διατηρούσε κοινό δικηγορικό γραφείο με τον Προκόπη Παυλόπουλο κατά το παρελθόν!

Share.

Comments are closed.