Ο Αντώνης Αντωνόπουλος διεκδικεί την προεδρία του ΠΣΑΤ

0

Ο φίλος και συμμαθητής, επαγγελματίας δημοσιογράφος, μέλος της ΕΣΗΕΑ, και επί τρεις συνεχόμενες θητείες επανεκλεγείς στο Δ.Σ του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (Π.Σ.Α.Τ) Αντώνης Αντωνόπουλος, όντας Α΄ Αντιπρόεδρος του σωματείου, θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα του προέδρου στις προσεχείς εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαρτίου για την περιφέρεια και στις 9 Μαρτίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
Φίλε Αντώνη, εμείς από τη μεριά μας να σου ευχηθούμε καλή επιτυχία στον αγώνα σου τον οποίο αξίζει να κερδίσεις, όχι τόσοι για να ικανοποιήσεις τις προσωπικές επιθυμίες, αλλά για το καλό του κόσμου της αθλητικής δημοσιογραφίας. Έχεις όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται σε τούτο τον αγώνα, όπως γνώση, εμπειρία και κυρίως αξιοπιστία.

Ποιος είναι ο Αντώνης Αντωνόπουλος
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Ξεκίνησε την δημοσιογραφία το1984.Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς  σταθμούς, όπως στο ξεκίνημα του MEGA.
Επί σειρά ετών βασικό στέλεχος εκπομπών και μεταδόσεων της «Αθλητικής Κυριακής», αλλά και της ΕΡΑ ΣΠΟΡ,  όπως το «Τρίτο μάτι». Διετέλεσε επί σειρά ετών ρεπόρτερ της εθνικής ομάδας σε ζωντανές μεταδόσεις του  αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος από την ΕΡΤ.
Εργάστηκε στις περισσότερες μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια.
Κάλυψε δημοσιογραφικά αθλητικές αποστολές σε διοργανώσεις Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σε παρά  πολλές χώρες του εξωτερικού.
Διατέλεσε υπεύθυνος τύπου σε διοργανώσεις αρκετών αθλημάτων σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα,  όπως το 20ο Final four της Εyro League το 2Ο07 στο ΟΑΚΑ,.
Διετέλεσε διευθυντής Τύπου εγκατάστασης, στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας.
Δίδαξε αθλητική δημοσιογραφία (Αθλητικοί νόμοι, πειθαρχικό δίκαιο, Κ.Α.Π, κανονισμοί ΟΥΕΦΑ-ΦΙΦΑ, δομικό και θεσμικό πλαίσιο Ελληνικού αθλητισμού ) στις σχολές του Χρήστου  Σωτηρακόπουλου ΚΑΡ και ΙΕΚ «δομή».
Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων ΟΥΕΦΑ ΚΑΙ ΦΙΦΑ, αλλά και άλλων αθλημάτων πέρα από το ποδόσφαιρο.
Έχει βραβευτεί για την συγγραφή εικονογραφημένης αθλητικής εγκυκλοπαίδειας «SPORTS» ΚΑΙ «SPORTSJUNIOR»Έχει βραβευτεί για την δημοσιογραφική του διαδρομή και προσφορά στον αθλητισμό από την UNESCO, ποδοσφαιρικές ενώσεις, Αθλητικές ομοσπονδίες και συλλόγους σε διάφορα μέρη της χώρας.
Από το 2006 μέχρι σήμερα έχει επανεκλεγεί σε τρεις συνεχόμενες θητείες στο Δ. Σ του Π. Σ. Α. Τ, ενώ κατέχει την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου.
Εργάζεται στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και στο αθλητικό site του Ομίλου pame sports.gr.

Η μέχρι τώρα δράση του με λίγα λόγια
Ο υποψήφιος πρόεδρος υπηρετεί τον ΠΣΑΤ  από το 2006 που εκλέχτηκε απλό μέλος του Δ.Σ. ο Αντώνης Αντωνόπουλος, όλα αυτά τα χρόνια αγωνίστηκε με πάθος, υπερασπιζόμενος κατοχυρωμένα δικαιώματα των Αθλητικών συντακτών, ενώ συνέβαλε ουσιαστικά σε πολλά από τα ζητήματα δράσεων αλλά και επιβίωσης του συνδέσμου των Αθλητικών συντακτών.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 2
Από έφορος και εν συνέχεια Β΄ Αντιπρόεδρος επεσήμανε, ενέργησε και παρενέβη σε ζητήματα συνθηκών εργασίας και βελτιώσεων στα γήπεδα, Σερρών, Βέροιας, Άρη Θεσσαλονίκης, Λάρισα, Βόλο, Καραϊσκάκης, ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, Παγκρήτιο, ενώ με δική του πρωτοβουλία και παρέμβαση δημιουργηθήκαν καινούργια δημοσιογραφικά θεωρεία στο γήπεδο του Αστέρα Τρίπολης.
Συμμετείχε και συνέβαλε εξ αρχής στις γιορτές των κορυφαίων καθώς και σε όλες τις εκδηλώσεις του ΠΣΑΤ, ενώ αξιοποιώντας προσωπικές του γνωριμίες εξασφάλισε για τον σύνδεσμο 150.000 ευρώ χορηγία στην προηγούμενη διοίκηση, καθώς και 65.000 ευρώ στη τωρινή διοίκηση για την επιβίωση του σωματείου.
Η δραστηριότητα του και η συμμετοχή του με ιδέες  όπως την θεσμοθέτηση της δυνατότητας των αθλητικών συντακτών που εργάζονται σε γραφεία τύπου να βάζουν ένσημα ΤΣΠΕΑΘ. Την διεύρυνση του μέτρου σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες, αλλά και σε ΠΑΕ και ΚΑΕ. Ακόμη και σε αθλητικούς οργανισμούς Δήμων και περιφερειών με στόχο την απορρόφηση ανέργων Αθλητικών συντακτών. Σκέψη και πρωτοβουλία που δεν υλοποιήθηκε με προσωπική ευθύνη του απερχόμενου προέδρου Σωτήρη Τριανταφύλλου.
Έκανε αρκετά όλα αυτά τα χρόνια που εκτίμησε η συντριπτική πλειοψηφία των Αθλητικών συντακτών της χώρας, για τρεις συνεχόμενες θητείες. Θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει την εξαρχής πολεμική στάση μεμονωμένων ατόμων στο ΔΣ του περιβάλλοντος του απερχόμενου προέδρου.
Οραματίζεται την ριζική αναγέννηση του ΠΣΑΤ. Θέλει ένα ΠΣΑΤ όσων τον αγαπούν και συμμετέχουν σε όλη την Ελλάδα. Δυναμικό, ανεξάρτητο, μαχητικό. Με δράσεις και την συμμετοχή των μελών που θα αφορούν τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τις τοπικές κοινωνίες .Με συνεργασίες φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Περιφερειών, άλλων συλλόγων κοινής ωφέλειας, της εκκλησίας, και άλλων ιδρυμάτων.

Η δήλωσή του σχετικά με την υποψηφιότητά του για πρόεδρος
«Έχοντας την ιδιαίτερη τιμή μέσα από την επιλογή της πλειοψηφίας των Αθλητικών συντακτών της χώρας μας υπηρετώ  τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια  τον ΠΣΑΤ,  προσφέροντας καθημερινά τις υπηρεσίες μου στο σύνδεσμο μας .Απέκτησα μεγάλη γνώση και εμπειρία σχετικά με την λειτουργία  και την διοίκηση του.
Δυστυχώς στην τελευταία θητεία η προεδρία του κ. Σωτήρη Τριανταφύλλου, υποβάθμισε τον ρόλο που είχε και θα πρέπει να έχει ο ΠΣΑΤ .Κατέστησε τον ΠΣΑΤ υποκατάστημα ,και τον συρρίκνωσε σε δράσεις που στην ουσία εξυπηρετούσαν προσωπικές του φιλοδοξίες και μικροσυμφέροντα  μιας μικρής παρέας που τον στήριζε και εν μέρει τον επηρέαζε αν όχι τον   καθοδηγούσε.
Ο κ. Τριανταφύλλου, οδήγησε τον ΠΣΑΤ στην απαξίωση, άνοιξε μέτωπα, αγνόησε πλήρως την περιφέρεια αλλά και τα μεγάλα αστικά κέντρα, χωρίς απολύτως καμιά δραστηριότητα και συμμετοχή των συναδέλφων. Μοναδικό του μέλημα η δημιουργία υπεύθυνων πόλεων ,μελών αθλητικών επιτροπών, με πυρήνες έμπειρους συναδέλφους που ασκούν επιρροές σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα ,Βόλο, Ηράκλειο, Αθήνα, Πάτρα, και μοναδικό στόχο την ψηφοθηρία!!!
Από εκεί και πέρα ο κ. Τριανταφύλλου, σε τον γραμματέα …φάντασμα του ΠΣΑΤ Θοδωρή Νταβέλο (Εμφανιζόταν μόνο στα Δ.Σ) εξ αρχής παρά το γεγονός ότι ήταν καταστατικοί θεματοφύλακες, (βασικά ο πρόεδρος) προέβηκαν σε εξόφθαλμες παραβιάσεις.
1) Για πρώτη φορά στην ιστορία του σωματείου έγινε λογοκρισία στις δηλώσεις αθλητή της Κολύμβησης σε απεσταλμένο του ΠΣΑΤ.Ο Γραμματέας λειτουργώντας ως σύμβουλος του κ. Αδριανού έκοψε δηλώσεις εναντίον του στο site του ΠΣΑΤ, εν γνώσει και με την ανοχή του προέδρου.
2) Προσωπική αποτυχία του κ. Τριανταφύλλου, η μη ένταξη των εργαζομένων αθλητικών συντακτών σε γραφεία τύπου ώστε να βάζουν ένσημα ΤΣΠΕΑΘ. Ήταν δική μου ιδέα και το πρώτο ραντεβού το κάναμε τον Ιούνιο του 2012 με τον πρόεδρο ΤΠΕΑΘ συνάδελφο Τσουπαρόπουλο ,και τον Αντιπρόεδρο συνάδελφο Πάνο Σόμπολο. Μετά το πρώτο ραντεβού, απέκλεισε όποιον άλλο και έκανε μόνος του τις επαφές, αρνούμενος την όποια υποστήριξη όπως κατ επανάληψη  του ζήτησα να προσφέρω .
3) Ο ΠΣΑΤ χωρίς πόρους με απλήρωτο προσωπικό, χρέη σε προμηθευτές, οδηγείται σε λουκέτο.
3α) Στα γήπεδα και τους χώρους υπηρεσιών τύπου.
Έγινε κατάληψη των μπουθ σε όλα τα γήπεδα παράνομα με βάσει το άρθρο 29 παρ. δ του ΚΑΠ ,και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ με την παρέα του κάνουν δημόσιες σχέσεις!!!
4)Πέρασε διάταξη στο ΚΑΠ που δίνει την δυνατότητα στις ΠΑΕ να εκδίδουν αυτοτελείς διαπιστεύσεις ακυρώνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ψηφισμένη στο ελληνικό κοινοβούλιο με τον Ν.2725/99 ταυτότητα εισόδου των μελών  του ΠΣΑΤ στους αθλητικούς χώρους !!!
5) Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ έκανε πελατειακή-ψηφοθηρική πολιτική με τα ταξίδια του ΠΣΑΤ όπως στην περίπτωση αποστολής της εθνικής ομάδας χάντμπολ στην Ελβετία ,που επέλεξε προσωπικό του φίλο για την αποστολή Αγνοώντας άλλα ΜΜΕ και συναδέλφους.
6) Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ εν αγνοία του Δ.Σ έκλεισαν συμφωνία με την ΕΟΕ ,για την πραγματοποίηση θερινού σχολείου στην Αρχαία Ολυμπία, για την επιμόρφωση των μελών του συνδέσμου μας επιβάλλοντας χαράτσι συμμετοχής 90 ευρώ ,πέραν των εξόδων μετακίνησης!!! Ανταποκρίθηκαν 8 από τα 1200 μέλη, και παρά ταύτα το χαρακτήρισαν και …ως επιτυχημένη εκδήλωση!!!
7) Ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ σε συνεργασία με τον γραμματέα Νταβέλο και εν αγνοία της πλειοψηφίας του Δ.Σ ,απεμπόλησαν την θέση της αντιπροεδρίας στην παγκόσμια ομοσπονδία αθλητικών συντακτών AIPS στις εκλογές του 2013 στο Μπακού, στις οποίες αντικαταστατικά πήγε ο γραμματέας για …τουρισμό!!! Ο πρόεδρος αντί να συγκαλέσει έκτακτο ΔΣ ως είχε υποχρέωση μετά την αποχώρηση από την υποψηφιότητα του συναδέλφου που είχε επιλεγεί με απόφαση του Δ.Σ, σιώπησε, και χάθηκε η εκπροσώπηση της Ελλάδας στην παγκόσμια ομοσπονδία!!
8) Υποβάθμισε την γιορτή των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού, ενώ από την μια « μοίραζε» επαίνους στους αγωνιστές συναδέλφους της ΕΡΤ ΟΠΕΝ και από την άλλη όριζε εισηγητή στο θερινό σχολείο της Αρχαίας Ολυμπιάς τον συνάδελφο διευθυντή της Δ.Τ και ΝΕΡΙΤ Βαγγέλη Ιωάννου!!!
9) Με δική μου εισήγηση κόπηκε άπαξ η έκδοση δημοσιογραφικών καρτών ελευθέρας εισόδου στα γήπεδα από την Γ.Γ.Α γιατί η ανεργία θερίζει το χώρο μας. Την ίδια στιγμή και ενώ αρχικά είπαμε για ειδικές περιπτώσεις, η παρέα του προέδρου έκανε ψηφοθηρία με τα day pass!!!
10) Πρόεδρος και Γραμματέας του ΠΣΑΤ έχουν κλείσει από τώρα να πάνε για δουλειά στο Μπακού του Αζερμπαϊτζαν τον προσεχή Μάιο, χρησιμοποιώντας τις δημοσιές σχέσεις που έκαναν μέσω ΠΣΑΤ (Όπως τους κατηγόρησα στο Δ.Σ και δημόσια από τον περασμένο Σεπτέμβριο) με στελέχη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Την ώρα που ο μισός κλάδος είναι στην ανεργία!!! Αλήθεια η ψέματα; Απαντήστε γιατί θα ζητήσετε την ψήφο των συναδέλφων σε λίγες ήμερες.
11) Από τον Μάιο του 2012 που ο κ. Τριανταφύλλου έγινε πρόεδρος του ΠΣΑΤ, μέχρι τον Οκτώβριο που απολύθηκε από το συγκρότημα Μπόμπολα με όλα τα προβλεπόμενα, διατηρούσε πλήρως τις ανάλογες παροχές ως εργαζόμενος και εργασιακός εκπρόσωπος. Στο ίδιο διάστημα έγιναν 30 απολύσεις ,τρεις μειώσεις και υποχρέωναν τους συναδέλφους να κάνουν δωρεάν ραδιοφωνικές εκπομπές!!!
Και η …πίττα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
Όλα αυτά είναι η μοναδική αλήθεια σχετικά με τον τρόπο που λειτούργησε ως πρόεδρος του ΠΣΑΤ ο. κ Σωτήρης Τριανταφύλλου. Βεβαίως έχω να προσθέσω και αλλά περιστατικά και γεγονότα, θεσμικής και προσωπικής ασέβειας από μέρους του.
Σε αυτή την αναφορά μου θα περιοριστώ σε αυτά.
Το ιστορικό σωματείο, ο ΠΣΑΤ με την 62χρονη λαμπρή διαδρομή του κινδυνεύει ουσιαστικά.
Σε αυτό τον τελευταίο κατήφορο του ΠΣΑΤ ήμουν εξ αρχής απέναντι. Κατήγγειλα από την πρώτη γενική συνέλευση τον Μάρτιο του 2013(Υπάρχουν τα πρακτικά) τις θεσμικές παραβιάσεις και τις συμπεριφορές.
Σεβάστηκα τον θεσμό σε απόλυτο βαθμό. Έκανα υπομονή ενώ παράλληλα προσπαθούσα για το καλύτερο.
Θυμίζω σε αυτή την παρέα, ότι  από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 ο ΠΣΑΤ επιβίωσε με χορηγίες που προσωπικά εξασφάλισα εγώ, με τον κ. Τριανατφύλλου να μην έχει το ηθικό ανάστημα έστω και της απλής αναφοράς στο Δ.Σ. Τον εκθέτουν όμως τα ντοκουμέντα.
Κρύβουν την πραγματικότητα και επιχειρούν να υφαρπάξουν την ψήφο των αθλητικών συντακτών.
Καλώ όλους ανεξαιρέτως του αθλητικούς συντάκτες συνάδελφους να ανταποκριθούν στην κρισιμότητα της κατάστασης ,να έρθουν να ψηφίσουν και να συμβάλουν συμμετέχοντας στην αναβάθμιση και την σωτηρία του.
Ως απλός στρατιώτης όπως ήμουν δέκα σχεδόν χρόνια τώρα.
ΥΓ: Τις ιδέες και προτάσεις μου για την ριζική αναβάθμιση του ΠΣΑΤ θα τις διαβάσετε σε λίγες ημέρες»

Share.

Comments are closed.