Παρανάλωμα το δημοτικό σχολείο στα Λακκώματα Ιωαννίνων

0

Στις φλόγες παραδόθηκε το 4ο δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων στην περιοχή των Λακκωμάτων.

Ο συναγερμός χτύπησε στις δέκα το πρωί περίπου όταν οι εκπαιδευτικοί είδαν τις πρώτες φλόγες και τους καπνούς που ξέσπασαν από την καμινάδα, στην οροφή του σχολείου.

Πρώτο μέλημα ήταν να απομακρυνθούν με απόλυτη ασφάλεια οι μαθητές. Πράγμα που έγινε με απόλυτη επιτυχία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στον γειτονικό παιδικό σταθμό και στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής με πάνω από δέκα οχήματα και δεκάδες άνδρες.

Η φωτιά εξαπλώθηκε με απίστευτη ταχύτητα και οι φλόγες έφταναν πολλά μέτρα πάνω από την οροφή απειλώντας ακόμη και τα γειτονικά κτίρια.

Στο σχολείο έσπευσαν δεκάδες γονείς παιδιών που με ανακούφιση πληροφορήθηκαν ότι είχαν απομακρυνθεί χωρίς να κινδυνεύσουν.

Επί τόπου έσπευσαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κολιός, αλλά και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Βασίλης Τσαμπαλάς, οι οποίοι θα κληθούν πλέον να δώσουν λύση στο δύσκολο πρόβλημα που έχει ανακύψει για τη στέγαση των μαθητών ωσότου αποκατασταθεί το σχολείο.

Από την πυρκαγιά, κατέρρευσε η στέγη του σχολείου, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν οι τάξεις του 1ου ορόφου. Τα αίτια της φωτιάς, εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

4ο Δημοτικό Ιωαννίνων1

4ο Δημοτικό Ιωαννίνων3

4ο Δημοτικό Ιωαννίνων2

Δείτε βίντεο από το Epirus TV NEWS

Share.

Comments are closed.