Κίνημα: Ποια είναι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για την ιθαγένεια των παιδιών των μεταναστών

0

Τις δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
«Είναι αλήθεια ότι ουδεμία έκπληξη μας προκάλεσε η θέση του κ. Καμμένου σχετικά με την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Γνωστές οι ακραίες και δημαγωγικές του θέσεις σε πολλούς τομείς», λέει το  Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών και συνεχίζει:
«Με δεδομένο, όμως, ότι ως κυβέρνηση πρώτοι ρυθμίσαμε νομοθετικά την απόδοση ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών που αν και γεννιούνται, ζουν, προσφέρουν στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν πλέον πατρίδα τους, παραμένουν χωρίς ελληνική ιθαγένεια, δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι σε τέτοιες ακροδεξιές και ρατσιστικές οπισθοδρομήσεις.
»Περιμένουμε άμεσα την επίσημη θέση της κυβέρνησης, η οποία οφείλει να προχωρήσει σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα κι όχι να μας γυρίζει σε εποχές μισαλλοδοξίας.

Η άποψη του Καμμένου
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι ότι δεν δέχεται «τα παιδιά των μεταναστών, δηλαδή της δεύτερης γενιάς μεταναστών, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια. Αντιθέτως για αυτά της 3ης γενιάς που μεγαλώνουν εδώ, πηγαίνουν στο στρατό, έχουν ενταχθεί στην πατρίδα και σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα, δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που θα έχει πρόβλημα», είπε.|

Share.

Comments are closed.